Eind januari start de pilot Positieve Gezondheid in de wijk Buytenwegh. In deze pilot gaan mensen uit Buytenwegh aan de slag met Positieve Gezondheid ondersteund door (zorg)verleners en vrijwilligers uit de wijk.


Succesvolle inspiratiebijeenkomst Positieve GezondheidDe pilot wordt georganiseerd door het Instituut voor Positieve Gezondheid, Alles is Gezondheid en stichting Piëzo. Afgelopen week organiseerde Stichting Piëzo een online-inspiratiebijeenkomst Positieve Gezondheid voor (zorg)professionals en vrijwilligers in de wijk Buytenwegh.

Positieve Gezondheid is een manier om breder naar gezondheid te kijken. Het begrip gezondheid omvat veel meer dan alleen het lichamelijk functioneren. Positieve gezondheid gaat niet uit van ziekte en hetgeen niet goed gaat, maar juist vanuit hetgeen er wél goed gaat. Juist de samenwerking binnen de wijk is hier belangrijk in, denk hierbij aan zingeving, dagelijks functioneren en meedoen. Deze manier van kijken naar gezondheid past bij het werken met de PiëzoMethodiek, die aansluit bij talent en mogelijkheden van mensen.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-