20210125 22756De Zoetermeerse huisarts Aline Pikaar vaccineerde als eerste huisarts in Nederland een patiënt met het Modernavaccin. Mevrouw Roos (87 jaar) kreeg het vaccin in de huiskamer van Woonzorgcentrum Buytenhaghe, waar zij woont.

Zoetermeer is gekozen als één van de drie startregio’s voor de vaccinatie met het Modernavaccin door huisartsen. Minister Hugo de Jonge woonde het vaccineren bij. Minister de Jonge: “Zoetermeer heeft een hele actieve en goed georganiseerde huisartsenzorg. Dit is de eerste vaccinatie in kleinschalige woonvormen en dat kan prima in Zoetermeer. Vaccineren is dé weg uit de crisis, met de vaccinaties komt langzaam meer zicht op de weg terug naar meer bewegingsvrijheid.”

 20210125 22744  20210125 22763
Even in gesprek met de minister Mevrouw Roos laat trots het vaccinatiebewijs zien


Deze week worden in Zoetermeer 450 bewoners in 21 verschillende kleinschalige woonvoorzieningen gevaccineerd. Op maandag zullen dit de bewoners van Buytenhaghe en de Morgenster zijn, vanaf dinsdag volgen dan de andere locaties.
Mevrouw Roos werd begeleid door haar dochter Karin. Zij vertelde aan minister de Jonge erg uit te kijken naar de vaccinatie, maar er tegelijk een beetje tegen op te zien. Uiteindelijk viel de vaccinatie erg mee, ‘dat was maar een klein prikkie’, maar maakten vooral de aanwezige pers, cameramensen en fotografen veel indruk.

 20210125 22774  20210125 22783

Wie krijgt straks de eerste knuffel?

Mevrouw Roos hoefde niet lang na te denken over de vraag wie straks de eerste knuffel krijgt, als zij helemaal beschermd is door het coronavaccin. “Mijn kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen natuurlijk!” Dochter Karin: “Mijn moeder heeft vooral het directe contact met de familie heel erg gemist de afgelopen tijd. Zij ging in coronatijd in het woonzorgcentrum wonen en dat is wel heel erg zwaar nu met alle beperkingen.”
Ten minste vier weken na de eerste prik, volgt de tweede. Twee weken na die tweede prik is mevrouw dan beschermd.

 

Vaccinatiecampagne

Deze vaccinatiecampagne wordt gecoördineerd vanuit de Huisartsenpost Zoetermeer, van waaruit drie mobiele teams op pad gaan naar de locaties. Elke keer wordt precies genoeg vaccin opgehaald als nodig is om de bewoners op een locatie te prikken, daarna wordt vanuit de centrale bewaarlocatie weer een nieuwe voorraad gehaald.

 

Fors ingrijpen bij rellen

Minister de Jonge had geen goed woord over voor de rellen rond de avondklok van de afgelopen dagen. “Dit is ronduit schandalig en heeft niets meer te maken met de avondklok of demonstreren. Het is bizar wat er hier gebeurt en dat hulpverleners belaagd worden. Het gros van de mensen houdt zich gelukkig wel aan de maatregelen, het gaat echt om een kleine groep relschoppers.”

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-