De Nationale Voorleesdagen zijn op donderdag 20 januari landelijk van start gegaan en vinden plaats t/m 30 januari. Het Nationaal Voorleesontbijt kon door de coronamaatregelen niet plaatsvinden dit jaar. Daarom vond het Voorleesontbijt op IKC Noordeinde in Noordhove digitaal plaats, via Teams.

20210122 foto digitaal voorleesontbijt IKC NoordeindeCarel Laenen, voorzitter van het College van Bestuur van de Unicoz Onderwijsgroep, las die ochtend als ‘speciale gast’ digitaal het prentenboek ‘Gekke Geppie Gans’ voor aan de kleuters van IKC Noordeinde. De kinderen hingen aan zijn lippen.

Voorlezen is niet alleen heel leuk en gezellig om samen te doen, maar speelt ook een belangrijke rol in de ontwikkeling van een kind. Jonge kinderen leren enorm veel van voorlezen. In de eerste plaats is het heel goed voor de taalontwikkeling. Kinderen leren nieuwe woorden tijdens het voorlezen en ze leren hoe een goede zin opgebouwd wordt. En door met het kind te praten over het boek, wordt het kind ook gestimuleerd actief met taal aan de slag te gaan.

Daarnaast leren kinderen goed luisteren wanneer ze voorgelezen worden en zich te concentreren. Ze leren door het voorlezen veel over de wereld om zich heen en voorlezen is een grote stimulans voor de fantasie van kinderen. 

-advertenties-

-goede doel-