IMG 20210116 WA0000Scoutinggroep John McCormick (JMC) luidde op zaterdag 16 januari 2021 het nieuwe jaar in met de jaarlijkse Boerenkoolmaaltijd. Niet gezamenlijk rondom het kampvuur bij clubhuis De Chute, maar dit jaar tijdens de lockdown thuis

Restaurant de Zoetelaar van Ipse de Bruggen verzorgde 150 maaltijden boerenkool met worst. Deze werden door een aantal kaderleden van Scouting JMC thuisbezorgd bij de leden die zich van te voren hadden aangemeld. De leden werd gevraagd om tijdens het eten van de maaltijd een foto te maken zodat ze toch digitaal samen konden zijn en dit bijzondere moment op afstand konden delen.

 13  02  08

 

Iedereen kreeg vanuit het bestuur een filmpje toegestuurd, want een woordje van voorzitter Femke Boerkamp mocht niet ontbreken. Er werd stilgestaan bij het afgelopen jaar waarin speltak de Vrijbuiters 25 jaar bestond, waarbij de zomerkampen niet of in een kampbubbel door konden gaan en waarbij alle scouts thuis op 4 mei de doden herdachten tijdens het jaar van 75 jaar Vrijheid. 

Het was een jaar waarin opkomsten er anders uitzagen als normaal. In het kader van #ikscoutthuis zijn er leuke initiatieven gestart. Leiding heeft er voor gezorgd dat er pakketjes thuisbezorgd werden bij de leden, er werden online pub quizzen georganiseerd en er zijn volledig digitale opkomsten opgezet. Het bestuur is trots op alle vrijwilligers met wat ze allemaal op poten hebben weten te zetten, wat met alle maatregelen niet altijd gemakkelijk is geweest. 

De hoop werd uitgesproken dat de leden elkaar in 2021 weer wat vaker kunnen zien en ze weer stappen kunnen maken richting het nieuwe normaal. 2021 is namelijk een bijzonder jaar voor de oudste Zoetermeerse Scoutinggroep die dit jaar 75 jaar bestaat.

-advertenties-

-goede doel-