20210116 22693

Jill, Mathijs en Fleur zijn klaar voor hun pitch over Engels

Het ONC Clauslaan bouwde dit jaar voor de Open Dagen een complete studio op in de aula. Meerdere camera’s, verschillende studio’s, een regisseur en een professioneel schakelbord: het open huis werd een complete film-productie.

Directeur Van Beek nam tijdens de livestream plaats op het podium om de toekomstige leerlingen welkom te heten en uitleg te geven. Maar een statische setting is niets voor het ONC Clauslaan en dus werd al snel overgeschakeld naar studio 2, waar de gymleraar een korte beweegles gaf. Op het podium werd plaats gemaakt voor andere docenten en een aantal leerlingen van de school, terwijl naast hen in een mobiele keuken een maaltijd bereid werd.

Van Beek: “Het docententeam heeft in recordtijd deze hele studio opgezet, de meeste spullen zoals camera’s, statieven en het schakelbord hadden we al in huis omdat we hier op school ook veel mee werken. De leerlingen maken al jaren zelf het digitale schooljournaal, dat op video op de website verschijnt.”

 20210116 22678  20210116 22672

 

ONC Clauslaan ging twee keer met een compleet programma live tijdens de open dagen op vrijdagavond 15 januari en zaterdagochtend 16 januari. Van Beek: “We wilden het persoonlijke contact met de groep 8 leerlingen en hun ouders niet missen. Als we op zaterdag gewoon de film van vrijdag hadden aangezet, zit ook alle informatie daarin, maar kan niet direct gereageerd worden. Dat kon nu wel!”

Vragen werden volop gestuurd via de chat en live op het podium beantwoord, maar aankomende brugklassers konden ook even apart een chat openen met leraren. Vooraf opgenomen filmpjes over de school gaven de ‘acteurs’ op het podium even adempauze en tijd om de setting te verbouwen naar de volgende ‘scène’.

Gacelle Braaf, docente Engels, vindt de online stream een heel goed idee: “Normaal is het altijd zó druk dat bezoekers niet alles kunnen zien. Nu krijgen ze een compleet beeld van de hele school. Misschien moeten we een deel van deze online stream er gewoon in houden!”

Met een aantal leerlingen geeft de docente uitleg over het vak Engels, interactief met een kwisvraag voor het kijkende publiek. Mathijs: “Ik hou een pitch over een Engels boek, ‘Animal Farm’ en het is de bedoeling dat de kinderen en ouders, dan gaan raden over welk boek het gaat. Ik vind het wel een beetje spannend maar tijdens de repetitie ging het prima, dus ik heb er zin in!”

20210116 22682

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-