Het Alfrink College heeft op donderdag 14 januari een groene make-over gekregen. Een groep betrokken en enthousiaste leerlingen die zich inzetten voor duurzaamheid op school én de omgeving, bekend onder de naam Greenteam, heeft de school vol gezet met planten.

Greenteam Alfrink CollegeDe school is een paar jaar geleden prachtig verbouwd. Wat nog miste was een flink portie groen. Elk lokaal kreeg een Air-So-Pure plant. Deze verbeteren niet alleen de luchtkwaliteit, maar zien er ook nog eens prachtig uit. Maar ook in de gangen, de hal en op vele plekken waar leerlingen studeren of pauzeren zijn mooie, grote groene planten geplaatst. Veel leerlingen en docenten reageren erg positief. De school is nóg gezelliger zo. Het Greenteam zal zorgen voor het onderhoud van de planten.

Daarnaast hebben ze nog veel meer plannen. Momenteel wordt er in samenwerking met de andere middelbare scholen en de gemeente in Zoetermeer gewerkt aan een grote duurzaamheidsconferentie, een soort klimaattop. Het initiatief is genomen door Jeroen van Es, coördinator tweetalig vwo en docent, en zijn Greenteam. De leerlingen willen hiermee werken aan een schonere toekomst.

Het Greenteam is een van de voorbeelden waarbij leerlingen participeren in de school. Naast het Greenteam is er ook een actief Unesco-leerlingenteam, een Applecrew, een leerlingenraad, een sportcomité, een aulacommissie en zijn er veel bovenbouw leerlingen die onderbouw leerlingen begeleiden.

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-