playmobil 771313 1920De gemeente heeft bekend gemaakt dat er inmiddels voldoende stemmen zijn binnen gekomen voor het referendum over het afvalbeleid. Het inleidend verzoek tot een referendum werd dinsdag 12 januari al toegewezen, toen was echter nog niet bekend dat er al voldoende stemmen binnen waren voor een definitief referendum.

Op de webpagina over het referendum laat de gemeente vandaag weten dat de ondersteuningsverklaringen geteld zijn en dat er 5094 verklaringen zijn ingediend. Deze moeten nog worden gecontroleerd, maar het lijkt zeer onwaarschijnlijk dat het er te weinig zullen zijn voor het referendum.

Het is nu aan de raad, die moet beslissen over het referendum, waarna het college aan de slag kan met de organisatie hiervan. Volgens de wettelijke procedure voor een referendum neemt de raad na afloop van de termijn van 6 weken en uiterlijk in de tweede raadsvergadering daarna een besluit van de gemeenteraad. Het is niet duidelijk of dit besluit nu al eerder genomen kan worden, nu al bekend is dat de drempel van 4876 steunbetuigingen is gehaald.

In ons 'overzicht Afval artikelen' leest u alles over het referendum over het Afvalbeleid: Overzicht-afval-artikelen

 

-advertenties-

-goede doel-