Dorpsstraat centreren winkels

Met de roodbruine kleur wordt het ‘kernwinkelgebied’  aangegeven

Het college wil in de Dorpsstraat een ‘kernwinkelgebied’ maken, waar winkels zoals detailhandel gecentreerd worden. Voor de ‘aanloopstraten’ naar het winkelgebied gaat een uitsterfbeleid gelden, er komt geen nieuwe detailhandel meer, maar zaken die er nu al zitten mogen blijven.

Wethouders Paalvast en Iedema hebben een memo naar de gemeenteraad gestuurd met een voorlopige uitwerking van de plannen. Het doel is dat een krachtig, levendig, gezellig en divers kernwinkelgebied overblijft met een aantal aanloopgebieden. Het kernwinkelgebied loopt grofweg van de kruising Dorpsstraat /Leidse Wallen tot aan de Pilatusdam.


Het bestemmingsplan voor de Dorpsstraat zou wel moeten worden aangepast. Voor het kernwinkelgebied wordt de mogelijkheid toegevoegd voor vestiging van dienstverlening (makelaars, banken, kapsalons, schoonheidssalons, etc.) net als de mogelijkheid om voor hele diepe panden aan de achterzijde (minimaal 15 meter uit de voorgevel) op de begane grond een woning te realiseren.


In de aanloopstraten kan geen nieuwe detailhandel meer komen, al bestaande winkels mogen wel blijven. Als extra mogelijkheid in de aanloopstraten wordt het toegestaan om op de begane grond een woning te realiseren. De bestaande mogelijkheden voor vestiging van ambachtelijke bedrijven, dienstverlening, horeca en maatschappelijke voorzieningen blijft onaangetast.

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-