LEVS Palenstein3De bouw van het nieuwe duurzame woon- en winkelcentrum Stadskwartier Palenstein vordert snel. In de week van 17 tot en met 24 januari kan via Woonnet Haaglanden gereageerd worden op de eerste huurwoningen in Stadskwartier Palenstein.

Aan de Jan van Beierenlaan bouwt De Goede Woning in totaal 109 sociale huurwoningen, 42 middenhuur woningen, twee supermarkten en een aantal kleinere winkels. Het nieuwe duurzame woon- en winkelcentrum is aardgasvrij, zeer goed geïsoleerd en de gebouwen zijn voorzien van zonnepanelen en van individuele bodemwarmtepompen. Stadskwartier Palenstein bestaat uit 6 gebouwen: Markies, Barones, Gravin, Koningin, Hertog en Ridder. De bouw van het nieuwe duurzame woon- en winkelcentrum is onderdeel van de grootschalige vernieuwing van de wijk Palenstein.

 

Eerste inschrijfronde

Deze eerste inschrijfronde gaat het om 22 sociale huurwoningen en 42 middenhuur woningen. Belangstellenden kunnen in de 3e week van januari op maximaal 2 huurwoningen in Stadskwartier Palenstein reageren via Woonnet Haaglanden.
De gemiddelde kale huurprijs van de sociale huurwoningen is €633,-. Om doorstroming in de sociale huursector te bevorderen geldt voor de middenhuur woningen een korting voor huurders die een sociale huurwoning binnen Haaglanden achterlaten.


Oplevering half 2021

In de zomer van 2019 is Waal in opdracht van De Goede Woning gestart met de bouw van Stadskwartier Palenstein. Eind juli 2020 werd het hoogste punt van de eerste bouwfase bereikt. De eerste opleveringen worden half 2021 verwacht. De bouw van het nieuwe woon- en winkelcentrum is naar verwachting eind dit jaar klaar. Dan gaan ook de eerste nieuwe winkels open.

Illustratie: Levs Architect

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-