yentle1Yentl Makkinje hoorde een harde knal op 23 december 2020 en wist dat dit geen vuurwerk was. Haar vriend ging kijken en zag hoe de auto van hun buurvrouw in de brand stond. De auto van Yentl stond er naast en zij zag ‘m uitbranden.

“Ik woon op de tweede etage en zag hoe de vlammen tot aan mijn galerij kwamen. Mijn vriend Jordi was gaan kijken en riep dat ik de brandweer moest bellen. Dat heb ik meteen gedaan, maar het heeft niet geholpen. Mijn auto is total loss,” zegt Yentl.

yentle2De buurvrouw kwam iets voor het middaguur de straat inrijden en parkeerde haar auto naast die van Yentl. Ongeveer tien minuten later kwam er een heftige knal en het leed was geschied. “Ik vroeg in paniek aan de brandweer of ik mijn auto weg mocht rijden. Ik wilde per se mijn enige vervoermiddel redden, maar de achterkant van de auto stond al in de brand. De centralist drukte mij op het hart niets te doen. Gelukkig maar, want het had niet goed met mij afgelopen. Ik hoopte dat de brandweer snel zou komen en dat deden ze ook, maar toen ze alle ruiten insloegen om te blussen, besefte ik dat mijn rode autootje verloren was.

Yentl heeft de zorg voor haar schoonmoeder die voor haar revalidatie veel in het ziekenhuis moet zijn. In het afgelopen jaar heeft zij haar schoonmoeder overal naartoe gebracht en ook voor zichzelf moet zij vaak naar specialisten en therapie. Yentl heeft een schisis (hazenlip) en is daarvoor met enige regelmaat bij specialisten buiten Zoetermeer. Tot overmaat van ramp verloor zij in november haar baan bij ‘Spetters’ door de corona crisis.

Hulp vragen

yentle3Yentl is iemand die graag mensen helpt, maar nu komt zij ineens in de positie dat zij hulp moet vragen. Geld voor een auto heeft ze niet en daarmee kan zij haar schoonmoeder ook niet meer helpen. De dagwaarde van haar al wat oudere auto zal te laag zijn om een andere auto aan te schaffen. De moeder van Yentl kwam met het idee om een inzamelingsactie op te zetten, voor een auto voor haar dochter die altijd klaar staat voor anderen. Yentl zegt hierover: “Ik vind het wel apart dat ik nu juist hulp vraag. Ik wil het graag zelf oplossen, maar dat kan ik nu niet. Nu pas merk ik dat hulp vragen niet zo heel makkelijk is. Maar wat mij troost is dat wanneer ik weer een auto heb, ik ook weer mijn schoonmoeder kan helpen.”

De eerste donaties zijn inmiddels binnen op de inzamelingsactie voor Yentl

-advertenties-

-goede doel-