llnraad1Al enkele jaren heeft kindcentrum De Entree een leerlingenraad die een aantal keer per jaar vergadert. Tijdens een van deze vergaderingen kwam de leerlingenraad op het idee om de burgemeester uit te nodigen om hem het nieuwe kindcentrum, dat begin dit schooljaar is geopend.

De leerlingen wilden graag de nieuwe school laten zien en met de burgemeester in gesprek gaan over een aantal ‘probleempjes’ rond de school. Op 11 december kwam burgemeester Bezuijen langs, samen met de wethouder van onderwijs, Jan Iedema.


Door de leerlingenraad was er een programma voorbereid en zo werden de burgemeester en wethouder opgewacht door de leerlingenraad en de directeur van de school. Faye, vicevoorzitter van de leerlingenraad, heette de burgemeester en wethouder namens het Kindcentrum welkom, waarna een aantal andere kinderen van de leerlingenraad een rondleiding gaven door de school, de kinderopvang en het schoolplein.

Natuurlijk was er ook nog ruimte om in gesprek te gaan over de problemen die de leerlingenraad had aangegeven. Zo werd er o.a. gesproken over de hondenpoep die op de veldjes rond de school ligt. De burgemeester en wethouder gaven aan dat dit natuurlijk niet de bedoeling is en hadden hiervoor speciale ‘verboden voor honden te laten poepen’ bordjes meegenomen. Deze werden gelijk geplaatst door de leerlingenraad samen met de burgemeester en wethouder. Daarnaast kwamen er ook nog onderwerpen aan bod over de grootte van het speelplein en een aantal onveilige fietswegen rond het kindcentrum.

-advertenties-

-goede doel-