afval scheidenZó! Zoetermeer zal in de komende vergaderingen van de commissie Stad en de Gemeenteraad ervoor pleiten dat er geen ingrijpende veranderingen in het afvalbeleid worden doorgevoerd. Geen extra bakken met oranje deksels in de tuinen en ook nog geen besluit over nascheiden van het plastic.

“In Nederland zien we nu de trend dat steeds meer steden overgaan op nascheiden, wat op dit moment nog wel duur is”, zegt Marijke van der Meer, de fractievoorzitter van Zó! Zoetermeer. “Het lijkt ons beter om een paar jaar af te wachten hoe de prijzen van het plastic nascheiden zich ontwikkelen. In de tussentijd willen we ook geen geld uitgeven voor extra bakken voor alle mensen in de laagbouw en vinden we de plannen om maar één keer in de 4 weken de bakken te legen niet fris. Zeker niet in de zomer.”

Zó! Zoetermeer vindt wel dat alle Zoetermeerders moeten meehelpen om de hoeveelheid restafval zo klein mogelijk te houden, want restafval maakt het duur voor de gemeente en daardoor moet ook de afvalstoffenheffing omhoog. Van der Meer: “We doen dus een beroep op iedereen om zoveel mogelijk het afval naar de milieu-eilanden te brengen. Veel mensen doen dat al, maar het kan nog beter, zoals we in andere gemeenten zien. Wij hopen dat we over een paar jaar kunnen kiezen voor het nascheiden van plastic en blik want dan kan ook iedereen al die extra bakken in de keuken wegdoen.”

 

De commissievergadering over het afvalbeleid is op 7 december en de raadsvergadering op 14 december.

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-