F9162700 F6C4 4F6E 9413 35821EB3EEF0Jannie van Maldegem, bestuurslid van Buurttuin Zoete Aarde, heeft afgelopen week de nieuwe ambassadrice van de tuin warm welkom geheten. De ambassadrice genaamd Zoetje zal zich met name richten op het vergroten van naamsbekendheid en betrokkenheid bij de tuin, ze gaat daar letterlijk voor op pad.

Zoetje is een kleurrijk gehaakt kabouter poppetje van een paar centimeter groot die werd bedacht door Jannie. Jannie raakte geïnspireerd door een ander gehaakt poppetje dat ze vond tijdens een wandeling. Jannie: "Begin november tijdens een wandeling rond het Noord Aa vond ik in het wilgenlabyrint een gehaakt kaboutertje, met naamkaartje 'Ad De kabouter' en een labeltje met de tekst: 'Be my friend'. Op de achterzijde van het label stond een instagram account. Het was liefde op het eerste gezicht.” Het idee erachter was simpel, de maakster van Ad haakt 15 kleine Adjes per dag en laat die op allerlei plekken in Nederland achter. Zo beleeft elk Adje zijn eigen avontuur. Als mensen er een vinden kunnen ze een foto sturen naar het instagram account.

Jannie werd zo enthousiast van de kleine kabouter dat ze een Zoete Aarde variant voor zich zag, die ze Zoetje noemde. Ze benaderde de maakster van Adje en kreeg het haakpatroon. “Ik ging vol goede moed aan de slag, maar kwam er al snel achter dat ik niet kan haken. Mijn eerste poging duurde eeuwig en het resultaat leek meer op een Viking dan op een kabouter. Gelukkig hebben wij Annemieke en Corrie op de tuin, beide ervaren haaksters. Waar ik 3 dagen haakte op een Zoetje haken zij er drie per uur.”046E9CE2 C153 46B8 8ACE EDB8AE0E1C5C

Haakster Annemieke Pomstra: ”Ik werd gelijk enthousiast van het idee van Zoetje en na het maken van een eigen patroon ben ik aan het haken geslagen. Ik werk fulltime en haak Zoetjes wanneer ik zin heb. Ik neem 2-3 keer per week 10-15 Zoetjes mee op stap en laat ze op verschillende plekken achter.”
Corrie Thijssen, die als het nodig is een handje helpt op de tuin, is fervent haakster. “Ik haak sinds de Corona periode al heel veel poppen en knuffels voor de verkoop en als ik tijd over heb dan doe ik er een paar Zoetjes achteraan. Zoetje is een kleurrijk vingerpopje, superleuk voor kinderen om te vinden. Zo komt mijn pot restjes ook goed van pas”. Corrie heeft van de eerste Zoetjes die ze verstopte een heuse speurtocht gemaakt. Ze plaatste foto’s op haar eigen Facebook en vroeg iedereen om mee te zoeken.

Inmiddels heeft Zoetje haar eigen instagram account: zoetjes_avonturen, waar alle ontwikkelingen en avonturen op worden bijgehouden. Inmiddels is het eerste Zoetje al gevonden en gemeld. Door een oproep van de buurttuin hebben zich inmiddels meer haaksters aangemeld zodat er meer kleine Zoetjes als ambassadrice op pad kunnen.

 

 

-advertenties-

-goede doel-