i PgSWR4b X3De Vredesweek 2020 start ook dit jaar weer met de ‘Walk of Peace’ op zaterdag 19 september. Alle wandelaars dragen bij aan het kunstwerk: ‘Onderweg naar Vrede’ en nemen een (versierd) lint van 1,5m mee, om de afstand bewaren, maar vooral om de onderlinge verbondenheid te laten zien.


Veel evenementen moeten worden afgelast door corona, maar de organisatie van de Vredesweek heeft alles op alles gezet om juist in deze tijd verbondenheid en vrede te laten zien. Flip Bakker, ILOZ: “Als er iets is wat Coronaproof kan worden georganiseerd, dan is het een samenloop in de buitenlucht op anderhalve meter afstand. Dat wordt dan een lang lint van samenlopers – een record in Zoetermeer! We organiseren een inspirerende wandeling over een mooi parcours rond het centrum van Zoetermeer.”

 

Linten voor corona en compassie

Elke deelnemer neemt een (versierd) lint van 1,5m mee, hiermee kan de gewenste afstand bewaard worden, maar het lint toont ook de onderlinge verbondenheid. Tijdens de wandeling zal ook Biodanza Zoetermeer aansluiten. Biodanza is een bijzondere, vrije manier van dansen.

 

Pop-up kunstwerk van wandelstokken en compassie

Socials pelgrimSamen met kunstenaars van Terra Art Projects wordt er tijdens de Walk of Peace een kunstwerk gebouwd in de tuin van ’t Oude Huys in de Dorpsstraat (voormalige Stadsmuseum). Deelnemers aan de Walk of Peace kunnen bij het begin van de wandeling een stok, wandelstok of pelgrimsstok inleveren. Ook kleine ‘compassie-voorwerpen’, zoals een roos of een hartje kunnen hier worden ingeleverd. De kunstenaars die het project begeleiden, Verolique Jacobse, Ellen Vermeulen en Sylvia Essenberg, maken hiervan een kunstwerk dat grotendeels voltooid zal zijn bij de afsluiting van de wandeling.
Het werk blijft de hele Vredesweek op locatie te zien.

 

Wat mag je meenemen?

Wil je ook een bijdrage leveren aan het kunstwerk? Neem dan een lint van ongeveer 1,5 meter en een stevige stok (tak, steel, bamboe etc.) mee van tussen de 1.20m en 1.40m. Daarnaast kunnen deelnemers een voorwerp van compassie meenemen. Dit is een persoonlijk voorwerp (niet te zwaar) dat gaat over vrede, liefde, verbinding, samenzijn of compassie: iets dat voor jou een symbolische waarde heeft.
Je mag ook een stok en voorwerp meenemen voor iemand die vanwege Corona niet mee kan lopen.
Heb je geen stok of lint? Geen probleem. De kunstenaars hebben er een paar op ‘voorraad’.


Praktisch

Datum: zaterdag 19 september
Starttijd: 13.30, duur van de wandeling is ongeveer 90 minuten
Verzamelpunt: Nicolaasplein (naast Parochiecentrum de Kapelaan)
Deelname is kosteloos en aanmelden is niet nodig

Voor alle updates: www.vredesweekzoetermeer.nl 

Compilatie Vredesweek 2019, door Stefan Ramdharie
Foto Walk of Peace 2019: Gerard van Warmerdam

-advertenties-

-goede doel-