Voorzitster en schrijver met eerste exemplaar 1

Willem Dekker en Carolien van Eerde met de eerste uitgave van het boek

De Zoetermeerse Carolien van Eerde is al meer dan tien jaar de drijvende kracht achter stichting Poco a Poco. Deze stichting ondersteunt kansarme kinderen uit de armste sociale klasse in Peru, zodat zij naar school kunnen. Willem Dekker schreef een boek over haar werk.

Willem Dekker, gepensioneerd landmacht kolonel uit Zoetermeer, kreeg kennis van dit mooie liefdadigheidswerk en besloot Carolien, die ooit besloot ‘iets’ goeds te willen doen, en haar stichting te belonen door er een boek over te schrijven. Het verhaal is geschreven als een ontdekkingstocht en beperkt zich niet alleen tot de stichting. Het is een informatief boek met wetenswaardigheden en achtergrondinformatie over Peru, de leefomstandigheden en het schoolsysteem. Het is een levendig verhaal vanuit het gezichtspunt van de schrijver die het doorspekt met anekdotes en kwinkslagen.
Stapje voor stapje, poco a poco dus, beschrijft de auteur alle aspecten en activiteiten van de stichting, de oprichtster, het bestuur, de vrijwilligers en de sponsoren. Ook kritische vragen, dilemma’s en de resultaten van de kinderen komen uitgebreid aan bod.

 

Presentatie boek

Door de corona beperkingen kon de presentatie van het boek niet verlopen zoals gepland. Het eerste exemplaar zou worden overhandigd aan Renato Tapio (profvoetballer van het Peruaanse elftal en Feyenoord), die in het boek vertelt over zijn eigen schooltijd. Helaas kan deze uitreiking nog niet plaatsvinden. Ook een boekpresentatie en signeersessie, gecombineerd met Peruaanse muziek en Peruaanse snacks moest worden uitgesteld.

Het boek ‘Poco a Poco’ is te verkrijgen via de webwinkel van boekscout.nl of bol.com. Eerder publiceerde de auteur boeken over spionage en over een stuk familiegeschiedenis uit de Tweede Wereldoorlog.

 

-advertenties-

-goede doel-