97942057 259003255292509 3374749004981075968 nNa ruim 8 weken mochten ook de kinderen van IKC Het Plankier, een basisschool in de Leyens die samenwerkt met de kinderopvang, weer naar school toe. Dit ging verdeeld in twee groepen en met halve klassen.

Iedereen was erg blij om elkaar weer te zien. Het was wel even wennen om vroeg op te staan, en weer de gewone lessen en het lesrooster te volgen.

De eerste dagen

Het was een feestje toen de kinderen op maandag en dinsdag weer voor het eerst naar school mochten komen. De slingers hingen bij alle ingangen en door de gehele school heen. De kinderen stonden te trappelen voor de deur. Iedereen had elkaar zo lang niet meer gezien, dat dit wel even gevierd moest worden. De eerste dagen bestonden vooral uit sociale activiteiten. Er werd veel gepraat over de huidige situatie en over hoe het thuisonderwijs voor de kinderen was. Naast alle sociale activiteiten is de draad weer opgepakt met de andere vakgebieden op school.

 

Foto’s en brieven

Gelukkig zagen de kinderen de afgelopen week weer veel van hun vrienden en vriendinnen, alhoewel nog niet met de gehele klas tegelijkertijd. Daar hebben de verschillende klassen iets op bedacht. Zo zijn er klassen waar foto’s zijn opgehangen van alle kinderen. Zo kunnen zij elkaar toch nog zien. Ook worden er brieven geschreven naar elkaar. Groepsbrieven die voor de hele klas bedoeld zijn en briefjes naar vrienden/vriendinnen die elkaar niet kunnen zien. Zo werd het voor het gevoel toch nog 1 klas.

Voor meer informatie kunt u terecht bij IKC Het Plankier waar u alles wordt verteld over de school en u een rondleiding krijgt. U kunt telefonisch contact opnemen via 079-3460047 om een afspraak op maat te maken.

 

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-