97220632 2848279448732784 5452272166919733248 n

De politie waarschuwde deze week voor Irish travellers die actief zijn in de wijk Noordhove. Oplettende buurtbewoners zagen dat travellers (ongevraagd) bezig waren een oprit bij een woning te reinigen met een hogedrukreiniger, waarop deze weggestuurd werden.

Travellers of Ierse klusjesmannen zijn rondreizende personen die geld verdienen door onderweg klusjes te doen. Zij komen bij mensen aan de deur om over onderhoud van de woning te praten en bieden hun diensten voor lage prijzen aan. Als de klus geklaard krijgt de bewoner een rekening aangeboden met een veel hoger bedrag dan besproken. Zij krijgen dan te horen dat er tijdens de reparaties verborgen gebreken naar voren gekomen zijn. Helaas behoort dit bij de oplichterstruc die deze travellers gebruiken.

Het aanbieden van diensten gebeurt in sommige gevallen op zo’n agressieve manier dat mensen niet durven te weigeren. Achteraf blijkt het werk niet of zeer slecht gedaan en moet de klant meer geld betalen dan afgesproken. Om hun geld te krijgen deinzen criminele travellers niet terug voor intimidatie en afpersing. U kunt travellers herkennen aan de eenvoudige folders, het gebrek aan offertes en het feit dat ze Engels met een Iers accent spreken. 


Geen vaste woon- of verblijfplaats

Deze malafide klusjesmannen worden 'travellers' genoemd omdat zij over het algemeen geen vaste woon- of verblijfplaats hebben en vaak op campings verblijven. Zij rijden vaak in busjes met een Engels kenteken.

De politie adviseert om op geen enkele manier met deze klusjesmannen in zee te gaan en de politie via 0900-8844 te bellen wanneer mensen op deze manier hun diensten aanbieden. 

Foto: Twitter Wijkagenten Buytenwegh

-advertenties-

-goede doel-