20200513 18914

Juf Iley met haar jazz/streetdance groep

Liefhebbers van zang, theater en musical moesten de afgelopen tijd extra veel geduld hebben om hun favoriete hobby weer op te pakken. Sporters van alle leeftijden mochten vorige week al aan de slag, maar vanaf vandaag starten ook de culturele organisaties weer op met hun lessen.


Jeugdsport mocht al eerder aan de slag met buiten trainen, maar kunst, cultuur en scouting moesten wat langer wachten op toestemming om ook weer lessen te geven. Nu bepaald is dat de richtlijnen voor de sporters tot en met 18 jaar ook gelden voor de andere jeugdverenigingen kunnen ook zij weer opstarten.

Het CKC startte woensdag 13 mei met lessen tot en met 18 jaar, op het Nicolaasplein, de door de gemeente toegewezen locatie. Joep Annegarn, adjunct-directeur CKC & Partners: “We zijn heel blij dat er eindelijk weer wat reuring is! We hebben natuurlijk ons best gedaan met de online lessen, maar dat is altijd een beetje behelpen. We starten allereerst met een aantal danslessen voor de kinderen, zoals hiphop, kinderdans, maar ook de popsongclub zal weer starten.”
Op het Nicolaasplein konden woensdagmiddag alweer enkele groepen hun training hervatten. Zo waren de kinderen van de jazz/streetdance groep van juf Iley weer blij om eindelijk weer te kunnen dansen. “Het is bijna twee maanden geleden, het is zo gaaf om weer te kunnen dansen!” Ondanks de temperatuur van rond de 15 graden had niemand van de meiden last van de kou, zo hard waren ze bezig om de nieuwste dans aan te leren.

Volgende week zal ook het circus weer van start gaan en lessen gaan verzorgen op het Nicolaasplein. Het CKC houdt de richtlijnen van de overheid scherp in de gaten, zo mogen er geen ouders komen kijken en is er geen kleedruimte beschikbaar.

 

Warmwater Jeugdtheater

Ook Warmwater Jeugdtheater gaat deze week weer aan de slag, zij gaan met de jongste groepen lesgeven op het schoolplein van MAVO Zoetermeer aan de Dr. J.W. Paltelaan 1. Gerard Zijlstra, Greg en Baud Producties: “We gaven vóór de coronacrisis ook les in de lokalen van MAVO Zoetermeer, het is dus heel fijn dat we nu hier op het schoolplein terecht kunnen. We werken in verschillende groepen, het schoolplein is vrij ruim, dus dat gaat ook prima. Voor kwetsbare kinderen uit de groepen, die nog niet naar de fysieke lessen kunnen komen, gaan we voorlopig ook online nog door met lessen.”

-advertenties-

-goede doel-