Startende ondernemers in Corona tijd Fruity Fruits NickyZoetermeer Actief spreekt met ondernemers die net voor de coronacrisis van start waren gegaan of die juist door de coronacrisis een nieuw bedrijf zijn gestart.

 Deze week praten we met Nicky Kos over zijn bedrijf Fruity Fruits.

Eerst even kennismaken met de mensen achter het bedrijf.

Ik ben Nicky Kos, studeer ICT en samen met 4 andere studenten ben ik begin april het bedrijf Fruity Fruits gestart.

Wat is de reden dat je je eigen bedrijf bent gestart?

Mijn 4 mede-oprichters en ik zijn allen studenten en we kennen elkaar via onze bijbaan bij een supermarkt in Oosterheem. Ik doe een ICT studie en mijn collega’s studeren (technische) bedrijfskunde en International Business. Door de coronacrisis hebben we op dit moment genoeg tijd omdat onze studies minder uren kosten door de maatregelen. Wij zagen in de supermarkt dat het voor klanten een stuk lastiger was om aan de door hun gewenste fruit en groenten te komen en bedachten dat dat ook anders kon. Op die manier is Fruity Fruits ontstaan.

Startende ondernemers in Corona tijd Fruity Fruits logoWat houdt Fruity Fruits precies in?

Ons bedrijf verzorgt de levering van fruit, groenten en aardappels aan zowel particulieren als bedrijven. Wij halen onze producten bij leveranciers in de directe omgeving en bezorgen het netjes aan de deur. Onze klanten kunnen het los bestellen of per samengestelde box en aangeven wanneer zij het geleverd willen hebben; op dit moment bezorgen wij 6 dagen per week in heel Zuid-Holland. Daarnaast maken wij diverse soorten smoothies.

Wat zijn je verwachtingen als de corona-ellende voorbij is?

Door de coronacrisis zijn bedrijven op dit moment wat moeilijker te benaderen doordat veel mensen thuis werken. Maar we zijn net een maand gestart met ons bedrijf en hebben al vele bestellingen mogen uitvoeren. Klanten bestellen bij ons via mail, whatsapp, Facebook of Instagram en ondertussen werken we hard aan een website met webshop. Als de corona-ellende straks voorbij is, verwachten we alle processen binnen ons bedrijf geoptimaliseerd te hebben. Zo kunnen we, als straks de studie weer doorgaat, Fruity Fruits continueren en zelfs uitbreiden.

 

Tekst: Mariëlle Mets

-advertenties-

-goede doel-