20200428 18699

Vincent Pouw en Wietske Alberts in de Kledingbank

Kledingbank MEVE in Meerzicht moest 7 weken geleden vanwege de coronacrisis plotseling de deuren sluiten. De veiligheid van klanten en vrijwilligers stond voorop, aldus Vincent Pouw, het gezicht van MEVE.


Ook de inlevering van kleding moest tijdelijk stoppen, er was gewoonweg geen plaats meer om alle stapels kleding op te slaan. Ook dat wordt nu langzaam weer opgestart. Vanaf maandag 11 mei gaat Kledingbank MEVE weer open, maar alleen op afspraak. Klanten kunnen per gezin bij de kledingbank terecht om kleding uit te zoeken, kinderen mogen niet mee. De klanten hebben zo een kwartier het rijk alleen in de winkel en kunnen rustig en veilig de kleding uitzoeken.


Vincent Pouw: “We merken dat de nood bij onze klanten steeds hoger wordt, maar ook de lasten voor de kledingbank lopen gewoon door. We komen nergens in aanmerking voor bijdragen of subsidie vanwege de coronacrisis, dus er moet ook wel weer wat inkomsten binnen komen. We zijn wel heel erg blij dat we weer van start kunnen want we missen onze klanten en vrijwilligers enorm!”
Om kleding te halen bij Kledingbank MEVE moeten mensen lid worden van de kledingbank, lidmaatschap is mogelijk met een inkomen tot 110% van het bijstandsniveau.

Video: Monica Lausberg

-advertenties-

-goede doel-