4 mei herdenking oud kerk2Door de coronamaatregelen verloopt de herdenking op 4 mei 2020 bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark anders dan andere jaren. De gebruikelijke herdenking met voorafgaand de stille tocht zal dit jaar niet plaatsvinden. Er zijn wel andere mogelijkheden voor de herdenking.

Bloemen leggen bij het oorlogsmonument

De gemeente Zoetermeer geeft inwoners de mogelijkheid om op 4 mei, met inachtneming van de RIVM voorschriften, tussen 12.00 en 19.30 uur zelf bloemen of een bloemstuk te leggen bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark. Burgemeester Jan Pieter Lokker en zijn vrouw leggen om 18.45 uur met een lid van scoutinggroep John McCormick twee bloemstukken bij het graf van John McCormick bij de Oude Kerk. Vervolgens vertrekt de burgemeester met zijn vrouw naar het Wilhelminapark. Daar leggen zij rond 19.00 uur een krans bij het oorlogsmonument. Vervolgens leggen ook vertegenwoordigers van de gemeenteraad en het Contact Oud Mariniers een krans bij het monument. U kunt dit moment live volgen via de facebookpagina van de gemeente Zoetermeer. In het Wilhelminapark worden door de gemeente diverse maatregelen genomen zodat iedereen veilig kan herdenken.

 

Toespraak burgemeester Lokker

Burgemeester Jan Pieter Lokker zal geen toespraak houden bij het leggen van de bloemen in het Wilhelminapark. Zijn toespraak is via een videoboodschap samen met het 4 mei gedicht op 4 mei vanaf 12.00 uur te bekijken via de website van de gemeente en de gemeentelijke social media kanalen.

 

Vlag halfstok

Om inwoners de gelegenheid te geven te herdenken wordt aan iedereen gevraagd op 4 mei de hele dag de vlag halfstok te hangen. Bij het Stadhuis en het Herdenkingsmonument in het Wilhelminapark hangt op 4 mei de hele dag de Nederlandse vlag halfstok en bij de Oude Kerk de Nederlandse- en Amerikaanse vlag.

-advertenties-

-goede doel-