Startende ondernemers in Corona tijd InBloei JenniferZoetermeer Actief spreekt met ondernemers die net voor de coronacrisis van start waren gegaan of die juist door de coronacrisis een nieuw bedrijf zijn gestart. Deze week praten we met Jennifer Lexmond over haar coachingspraktijk In Bloei.

Eerst even kennismaken met de dame achter de praktijk.

Ik ben Jennifer Lexmond, moeder van 2 kids en sinds begin dit jaar eigenaresse van In Bloei.

Wat is de reden dat je je eigen praktijk bent gestart?

Ik werkte hiervoor bij Meerpunt, het centrum voor jeugd en gezin. Daar hielp ik ouders die vragen hebben over opvoeden, opgroeien en het ouderschap. Deze hulp betreft vooral een luisterend oor bieden, adviseren en ouders op weg helpen de juiste hulp te vinden. Een heel dynamische plek om te werken maar ik wilde graag meer doen qua hulp aan ouders en kinderen. Door mijn opleidingen pedagogiek en holistisch therapeut kan ik meer verdieping bieden en daar wilde ik graag mee aan de slag. Ik heb een grote sprong in het diepe genomen en ben mijn eigen coachingspraktijk begonnen.

Hoe onderscheidt In Bloei zich?

Mijn praktijk richt zich op de holistische benadering. Dat wil zeggen dat ik kijk naar de mens in zijn geheel. Kinderen spiegelen hun ouders in gedrag. Door te werken aan jezelf en jouw pijnpunten kom je beter in contact met je gevoel en leert dit je kijken naar wie je werkelijk bent en wie jouw kind werkelijk is. Dit proces brengt ouders en kind dichter bij elkaar. Daarnaast geef ik ook onder andere massages, acupressuur en aromatherapie en verscheidene coachingslessen.

Waar loop je nu tegenaan door de corona maatregelen?

Helaas is het directe contact nu niet mogelijk maar de beperkingen brengen wel nieuwe kansen. Op een creatieve manier ontwikkel ik nieuwe manieren om mijn klanten te helpen. Ik geef nu zoveel mogelijk online therapie en trainingen en bied via mijn Facebook-pagina meditatie video’s aan. Daarnaast post ik vlogs met tips voor ouders.

Wat zijn je verwachtingen voor je praktijk als de corona ellende afgelopen is?

Ik zie deze tijd vooral als een uitnodiging om stil te staan bij jezelf en na te denken over wat er gebeurt en wat dit met jou doet. Een kans om aan de slag te gaan met jezelf en op een leuke manier via coaching te ontdekken waar jouw mogelijkheden liggen. Ik wil met mijn praktijk de drempel weghalen, mensen laten zien dat het juist krachtig is om hulp te zoeken en een coachingstraject aan te gaan. Als je je dat realiseert, ben je al half op weg.

 

Tekst: Mariëlle Mets

-advertenties-

-goede doel-