Het coronavirus zorgt voor grote ontregeling in onze maatschappij. Zoetermeer Actief vindt het belangrijk om te horen hoe de jeugd deze crisis ervaart . In een serie interviews vertellen Zoetermeerse jongeren hoe zij omgaan met de maatregelen en wat voor hen de gevolgen zijn.

 

sennaVertel eerst iets over je zelf!

Hoi ik ben Senna bijna 13 jaar, ik zit op IKC het Zwanenbos groep 7/8 in Meerzicht. Ik hou van diaboloën, drummen, game en leuke dingen doen en veel buiten zijn met vrienden.

Hoe ga jij om met de corona crisis?

Ik hou contact met me vrienden en familie door me telefoon waar mee ik kan bellen en video bellen, met de juf en klasgenootjes heb ik elke dag contact via Google classroom.

Hoe breng jij je dagen nu door?

‘s Morgens beginnen we met zijn allen in de digitale classroom, de juf geeft om 10 uur, 13.00u en 13.30u uitleg van verschillende vakken. om 14.45u sluiten we de dag met de klas en juf af. Daarna ga ik soms even fietsen met mijn moeder of diaboloën, even iets voor me zelf doen in of rond het huis. Na het eten ga ik even gamen met mijn zus en vrienden.

Welke gevolgen ondervind jij van de maatregelen?

De problemen die ik ondervind zijn dat ik niet naar school kan en daarna even naar buurtwerk kan of leuke dingen doen met mijn familie en vrienden, ff naar de Efteling, voetballen bij de Voorweg met mijn vrienden. Of kijken bij een voetbalwedstrijd of gewoon lekker naar buiten.

Wat is het eerste wat je gaat doen als de corona crisis achter de rug is?

Het eerste wat ik ga doen is naar mijn opa's en oma en andere familie en natuurlijk naar de Efteling met mijn zus als hij weer open is.

-advertenties-

-goede doel-