buytenkans corona3  buytenkans corona


buytenkans corona2Voor juffen én leerlingen op de basisschool is het thuisonderwijs best even wennen. De juffen op IKC de Buytenkans in Buytenwegh proberen het onderwijs op afstand zo goed mogelijk te organiseren en geven de kinderen elke dag een uitdaging via social media.


Nancy de Vries, directeur IKC de Buytenkans: “Voor scholen is het ook een bijzondere tijd: binnen no time hebben we afstandsonderwijs opgezet. We houden ouders en kinderen zo goed mogelijk op de hoogte en geven een duidelijk signaal naar ouders af dat het werk geen druk op hoeft te leveren. Het gaat ook om gezellige dingen samen doen. Juist nu.”


Een vast onderdeel op social media is de daily challenge: opdrachten voor de kinderen om thuis te doen en een foto als ‘bewijs’ naar de eigen juf sturen. Deze worden op de instagram en Facebook pagina’s van school geplaatst. Een van de challenges was het maken van tekeningen voor het ziekenhuis. De tekeningen van de leerlingen werden door ontwerper Jacy van Melange-Design tot een mooie poster gemaakt en deze posters zijn samen met chocola tot pakketjes gemaakt voor de patiënten en het personeel van het LangeLand Ziekenhuis.

-advertenties-

-goede doel-