voedselbankKlanten van Voedselbank Haaglanden (gemeente Den Haag, Zoetermeer en Rijswijk) krijgen tot 6 april 2020 een supermarktbon in plaats van een voedselpakket. De Voedselbank deelt de supermarktbon uit aan de klanten van Voedselbank Haaglanden op de voor hen gebruikelijke tijden en uitgiftepunten. De klanten worden door de Voedselbank persoonlijk geïnformeerd.


Deze maatregel werd woensdag genomen, omdat de Voedselbank in ieder geval tot 6 april 2020 sluit. De klanten van de Voedselbank krijgen de komende drie weken elke week een bon van 15 euro, die geldig is bij de Jumbo. 

Ondertussen wordt er onder andere met de Voedselbank gewerkt aan een structurele oplossing voor de langere termijn. Er zijn 300 Zoetermeerse huishoudens die normaliter een pakket van de Voedselbank ontvangen.

De aanvoer van voedsel aan de Voedselbank is onzeker geworden en niet te garanderen. Ook kan de Voedselbank onvoldoende bescherming bieden tegen het corona virus aan klanten en vrijwilligers. 

 

Trots op vrijwilligers

Jakobien Groeneveld, wethouder armoedebeleid: “Ik ben blij dat de huishoudens in Zoetermeer, Rijswijk en Den Haag hulp blijven krijgen van de Voedselbank tijdens de Coronacrisis. Het is een goede oplossing om voedselpakketten tijdelijk vervangen door een supermarktbon. Ik ben ook trots op de vrijwilligers die zich in deze moeilijke tijd blijven inzetten voor anderen. Dank jullie wel!”

-advertenties-

-goede doel-