applausvoorHVIn navolging van Italie en Spanje, waar mensen klappen voor de hulpverleners, is er ook in Nederland een landelijke actie. 'Landelijk applaus voor onze hulpverleners' roept op om In Zoetermeer dinsdag om 20.00 uur mee te doen. Wethouders hebben al aangegeven hier achter te staan.

Veel Facebookpagina's roepen op om foto's en film te maken van het applaus voor de hulpverleners en dit online te zetten.

Op onze lezersvraag reageerden al snel veel mensen die dit een goed idee vinden. Brenda klapt sowieso mee: “Origineel of niet, laat ze weten dat we dankbaar zijn, zorg, politie, brandweer, supermarkt, apotheek, onderwijs en transport. En wie ik vergeet.. Ze staan er en draaien over en overuren. Nemen het risico.. Als we zo op zo'n simpele manier kunnen laten zien dat we dit zo onwijs waarderen is dat het minste dat we kunnen doen.”
Pamela bidt voor de hulpverleners in plaats van te klappen en Sarwan meldt: “Ik zou het fijn vinden als Zoetermeerders minder hamsteren en hoognodige spullen achter laten in de winkels voor hulpverleners die na hun werk nog bij de supermarket stoppen om hun boodschappen te halen (voor hunzelf en vooral voor hun kinderen).”

 

-advertenties-

-goede doel-