rl heropening sporthal de limiet 2020 042Badminton, volleybal, tennis, padel, boogschieten of klimmen, sporten brengt mensen samen. Wethouder Ingeborg ter Laak sprak zaterdag 29 februari over verbinding in haar toespraak bij de opening van de volledig vernieuwde sporthal De Limiet in het Buytenpark.

De gemeente, sportclubs en aannemers werkten intensief samen om de renovatie af te krijgen. Zeker wat betreft de extra werkzaamheden na de brand in de kantine mei vorig jaar. De wethouder gaf aan dat badmintonvereniging Conquesto en volleybalvereniging Zovoc de verbinding vandaag heel concreet maakten door de opening te vieren samen met Ayers Rock en tennisvereniging Buytenwegh.

Openingsfeest

De feestcommissies van Zovoc en Conquesto organiseerden samen met de gemeente een dag voor leden, oud-leden en andere genodigden. De hele dag konden mensen verschillende andere sporten proberen in het Buytenpark. Tennis en padel bij Tennisvereniging Buytenwegh. Boogschieten, klimmen en een grottenparcours bij Ayers Rock, in de zaal van De Limiet was een stormbaan opgezet en een rodeostier. Het meest populair was het levend tafelvoetbal, waarbij de mensen naast elkaar vastgebonden waren en samen moest werken om te bewegen. De kleintjes konden springen op een springkussen, zich laten schminken of een suikerspin halen. Buiten konden mensen gratis thee, koffie en chocolademelk halen of een pokebowl, wrap, tosti of crèpe van Baking & Cooking on Tour. De feestgangers sloten de avond af met een kinderdisco en daarna een feest voor de ‘grote mensen’ met een live band.

 rl heropening sporthal de limiet 2020 071  rl heropening sporthal de limiet 2020 076  rl heropening sporthal de limiet 2020 083
Badmintonnen met sporttalent 2019 Tom Sonneville Volleyballen met sporttalent 2019 Tom Sonneville Samen met Tom Sonneville (Zovoc), Melanie en Laura Kruijdenberg (Conquesto)

Energiezuiniger maken

rl heropening sporthal de limiet 2020 093De Noord-Westerhal stond er sinds begin jaren ’80 en voldeed niet meer aan de eisen. De gemeente wilde het gebouw moderniseren en energiezuiniger maken. Hoofdaannemer SKN Bouw kreeg opdracht de werkzaamheden uit te voeren, ook de extra werkzaamheden na de brand. Zij gaven zowel de binnen- als buitenkant van het gebouw een nieuw uiterlijk, zodat alles weer voldoet aan de eisen van nu. HABO GWW Zoetermeer legde het buitenterrein opnieuw aan. Zij zorgden voor een ruime fietsenstalling, bestrating en nieuwe planten en struiken. Het is nu open en toegankelijk. Sporters kunnen deze mooie sportlocatie weer jaren gebruiken.

Nieuwe hal, nieuwe naam

Als nieuwe start van deze sportlocatie vond de gemeente dat de hal een nieuwe naam mrl heropening sporthal de limiet 2020 051oest krijgen. Zij vroegen de sportclubs en mboRijnland mee te denken. De naam moest passen bij de sporten die er gedaan worden, de omgeving en de geschiedenis van de locatie. De Straatnamencommissie koos samen met de verenigingen voor De Limiet. De naam staat symbool voor limieten die sporters moeten halen en de sloot die op de grens tussen het Buytenpark en de Nieuwe Driemanspolder ligt, de Limietsloot. De wethouder onthulde symbolisch het bord naast de ingang waarop deze informatie staat.

Tijdens de renovatie maakte huisfotograaf van Conquesto René Lagerwaard foto’s. Bekijk deze hier.

Fotograaf: René Lagerwaard Fotografie

Tekst: Marije Ronteltap

-advertenties-

-goede doel-