20161124 Langeland ZKH2De PvdA en de SP in Zoetermeer organiseren op vrijdag 13 maart samen weer het Rode Café. Het thema is ‘De toekomst van het LangeLand Ziekenhuis’. Na het inhoudelijke deel van de avond gaan de remmen los en kan iedereen meedoen aan de Politieke Pubquiz.

Gezondheidseconoom en oud-hoogleraar Public Health van het UMC Utrecht Guus Schrijvers verzorgt de aftrap van het Rode Café. Hij legt uit hoe de ziekenhuiszorg in ons land georganiseerd is. Wat is de rol van de zorgverzekeraars en de overheid? Wat is de positie van de kleinere ziekenhuizen en hoe zijn hun overlevingskansen?
Daarna wordt samen met Guus Schrijvers en Lilianne Ploumen, Tweede Kamerlid voor de PvdA met portefeuille Gezondheidszorg, en directeur Erik Booden van het LangeLand ingegaan op de lastige situatie waarin het LangeLand zich bevindt, nu de fusie met twee andere ziekenhuizen in de regio niet doorgaat en het ziekenhuis straks zelfstandig door moet. Is het LangeLand levensvatbaar? Hoe kunnen we er samen voor zorgen dat het ziekenhuis voor de toekomst behouden blijft, zodat Zoetermeerders zeker kunnen zijn van goede basiszorg dicht bij huis? Wat is daarvoor nodig?


Alle inwoners van Zoetermeer zijn welkom om het Rode Café bij te wonen en aan de discussie mee te doen, maar natuurlijk ook om daarna gezellig deel te nemen aan de Pubquiz. In de Politieke Pubquiz van Zoetermeer uiteraard niet alleen vragen over politiek, maar over allerlei uiteenlopende onderwerpen. Er zal een wisseltrofee en een klein prijsje zijn voor de winnaars, maar het gaat natuurlijk om de eeuwige roem en de joviale strijd tussen de teams.

Locatie: De Sniep, Broekwegschouw 209-211 in Zoetermeer
Aanvang Rode Café: 19.30 uur. Inloop vanaf 19.00 uur met gratis koffie en thee
Aanvang Pubquiz: 21.15 uur. Deelname is kosteloos. Opgave liefst van te voren (per team van 2-5 personen of als individu) bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

-advertenties-

-goede doel-