20200131 16130In het historische pand aan de Dorpsstraat 69 B start Brigitta Puister haar eigen theewinkel. Na jarenlang ervaring te hebben opgedaan met verkoop op braderieën en markten was haar grote wens toch steeds om een eigen zaak te hebben.

20200131 16133Brigitta: “Het leek me heerlijk om niet meer elke keer te hoeven sjouwen met alle spullen! Ook kan je in een eigen winkel echt je eigen sfeer neerzetten.” Het plan was er al langer, maar de opening van de eigen winkel kwam plots en bliksemsnel. Brigitta: “Via via hoorde ik van het pand in de Dorpsstraat en binnen 3 dagen was alles beklonken! Maar ik had nog afspraken voor een winter fair die ik niet op het laatste moment wilde afzeggen. De start was dus best chaotisch, maar nu valt alles op zijn plek en zijn we echt open.”


Wie de winkel binnen komt snuift meteen de lekkere geur van verse thee op. Op planken staan de grote voorraadpotten met allerlei verschillende soorten thee. Brigitta heeft de thee alvast per 50 gram in luchtdichte zakjes gedaan, zodat de klant dit gemakkelijk kan pakken. Kruidenthee, vruchtenthee, zoete thee, groen of zwart, winters of zomers fruitig, alle smaken zijn aanwezig. Als een klant met een leuke suggestie komt voor een nieuwe soort thee, probeert Brigitta het meteen te bestellen, zelf ook altijd nieuwsgierig naar nieuwe smaakjes. “Mijn favoriet is rooibos - choco karamel, maar ik hou heel erg van thee en wil altijd een nieuwe smaak proeven!”


Naast de thee verkoopt Brigitta ook thee servies en accessoires. In het historische pand is nog ruimte genoeg voor nieuwe ideeën, zo wil Brigitta ook graag workshops gaan organiseren.

-advertenties-

-goede doel-