20190209 4773De tweede editie van het Groot Zoetermeers Dictee wordt gehouden op zaterdag 15 februari in het Erasmuscollege. Net als vorig jaar zal burgemeester Charlie Aptroot het dictee voorlezen, waarna alle deelnemers kunnen zwoegen op de juiste spelling van de woorden.


De opbrengst van het Groot Zoetermeers Dictee gaat in z’n geheel naar de VoorleesExpress Zoetermeer. De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen van 2 tot 8 jaar met een taalachterstand extra aandacht krijgen. 20 weken lang komt er wekelijks een vrijwilliger bij hen thuis om voor te lezen en samen met de ouders te werken aan taal en leesplezier.


Het dictee wordt geschreven door een team van leerkrachten van de deelnemende scholen het Oranje Nassau College, het Erasmus College, het Alfrink College en het Picasso Lyceum. De winnaar van het dictee ontvangt de Bos van der Burg Advocaten Bokaal.
Je kunt op twee manieren aan het Groot Zoetermeers Dictee mee doen: als team of individueel. Je kunt een team inschrijven namens een bedrijf, organisatie vereniging of als familie- of vriendenteam. De enige voorwaarde is dat je een binding hebt (woonachtig, werkt etc) met Zoetermeer. Schrijf je hier in: https://www.grootzoetermeersdictee.nl/inschrijven/

Teamdeelname bedraagt € 100,-. Doe je als individu mee dan bedraagt de deelname € 15,-. De deelname moet vooraf worden overgemaakt op rekening NL23 ABNA 0522760015 van Lionsclub De Meerbloem o.v.v. Deelname Groot Zoetermeers Dictee.

-advertenties-

-goede doel-