paulusschoolLeerlingen, leerkrachten en ouders van de Paulusschool staakten donderdagmiddag gezamenlijk, onder het motto: ‘Zonder leerkrachten loopt alles in de soep’. Het laatste half uur van de schooldag werd gezamenlijk aandacht gevraagd voor het toenemende leerkrachtentekort.

Naast de bijna 400 leerlingen van De Paulusschool waren er heel wat ouders, opa’s, oma’s en andere belangstellenden aanwezig. In december is na vele maanden actievoeren, gelukkig een nieuwe CAO afgesloten met verbeterde voorwaarden. Echter, dit blijkt nog niet voldoende om het grote leerkrachtentekort tegen te gaan. De Paulusschool staakt daarom opnieuw door de ludieke stakingsactie en door op vrijdag de deuren van de school dicht te houden. 

Donderdagmiddag werd een heel bijzondere soep op het plein gegeten, waarbij iedere groep een ingrediënt voor de soep aandroeg. Dit als oproep om meer enthousiaste nieuwe meesters en juffen het onderwijs in te krijgen. Leerkracht zijn is tenslotte het mooiste en meest belangrijke vak van de wereld!

paulusschool2Het recept van deze perfecte soep is als volgt:
Een grote pot juffen
5 liter aandacht
Een zakje maatwerk
Een tros kennis
Een snufje samenwerken
Een handje humor
Meer dan een scheut liefde
Een flinke dosis toekomst
Een blik meesters
3 kilo geduld
Bereid met heel veel zorg!

De soepactie werd ondersteund door de slogan: ‘We zijn er bijna, we zijn er bijna, maar nog niet helemaal’. Door de hele Paulusschool hangen vlaggetjes met deze slogan, waarop leerlingen hebben geschreven waarom het belangrijk is dat er voldoende leerkrachten zijn. 

-advertenties-

-goede doel-