20200119 16090

Johan, Miranda, Brenda en trainingsmaatje Erwin

De Zoetermeerse zanger Johan Rensen heeft afgelopen zondag de Halve Marathon van Zoetermeer gelopen voor twee stichtingen. In slechts drie weken tijd trainde de zanger zich fit om mee te doen aan de eerste grote hardloopwedstrijd van Zoetermeer en omgeving.

Johan Rensen liep de halve marathon voor Stichting Iedereen Een Maaltijd en Stichting Vier Het Leven Samen, twee stichtingen die zich met hart en ziel inzetten voor hun medemensen. Johan: “Drie weken geleden kwam ik in contact met Brenda en Miranda, de dames die de drijvende kracht zijn achter deze stichtingen. Hun verhaal raakte mij, zijn doen zoveel goede dingen! Daarom besloot ik mijn hardloopschoenen weer voor hen aan te trekken en met de halve marathon geld op te halen voor de stichtingen. Het was een korte voorbereidingstijd, maar ik ben heel blij met mijn tijd van 1:40:50!”

 20200119 16071 20200119MvO HalveMarathonZTM 5km10km21km264 


Brenda Hartgring (Stichting Iedereen Een Maaltijd) en Miranda Roeleveld (Stichting Vier Het Leven Samen) stonden Johan aan de finish op te wachten met een grote bos bloemen. Vlak na aankomst maakte Johan het eindbedrag bekend voor zijn sponsoractie: er is €250,- opgehaald, wat verdeeld zal worden over beide stichtingen. Brenda: “Ik waardeer het enorm dat Johan zoveel moeite voor onze stichtingen doet, we gaan er zeker iets heel leuks mee doen!” Miranda vult aan: “Onze stichting is onlangs pas gestart en dit helpt zeker om verder te groeien. Komend jaar komt er weer een Kinderpretplein, maar we gaan ook activiteiten organiseren voor ouderen en tegen eenzaamheid!”

Foto's: Mark Neijssel en Martin van Oostveen (foto rechts)

-advertenties-

-goede doel-