Tijdens de nieuwjaarsreceptie van buurtwerk Alexander Zoetermeer, Kern kinderopvang Zoetermeer en speelgoedbank IKROS sprak wethouder Jakobien Groeneveld haar waardering uit over de goede samenwerking tussen de drie partijen die in het pand aan het Kerkenbos 16 gehuisvest zijn.

buurtwerk kernopvang ikros nieuwjaars receptie 2020 014

Yvonne Westerhoff van Kern kinderopvang gaf aan dat het gebouw voor alleen de buitenschoolse opvang door de ‘KIDSclub Meerzicht Tec en Fun’ te groot was. De KIDSclub is speciaal bedoeld voor de opvang van de wat oudere kinderen, van 9 tot 13 jaar. In een eigen ruimte beleeft het kind leuke, afwisselende en uitdagende activiteiten en workshops samen met leeftijdsgenootjes. Westerhoff is blij met de nieuwe partners.

buurtwerk kernopvang ikros nieuwjaars receptie 2020 011 buurtwerk kernopvang ikros nieuwjaars receptie 2020 018

Buurtwerk Alexander is gebruik gaan maken van de overige ruimtes. Speerpunt van het buurtwerk is het jongerenwerk, waarbij een team van streetworkers en begeleiders inzetten op de dromen, kansen en capaciteiten van de jeugd. “Maar ook volwassenwerk staat hoog in ons vaandel en de samenwerking met bijvoorbeeld de moskee Al Qibla” aldus Mounia Mejres, buurtwerk leidinggevende. Bij buurtwerk wordt er gewerkt vanuit drie uitgangspunten: vinden, verbinden en versterken. 

Ook Ronald Offers van speelgoedbank IKROS, de derde gebruiker van het pand, sprak zijn tevredenheid uit over de zeer goede samenwerking. De speelgoedbank richt zich voornamelijk op kinderen tussen de 0 en 13 jaar met een Zoetermeerpas. Hiermee wordt ook de groep jongste kinderen bereikt.

De jarige wethouder Jakobien Groeneveld gaf aan in deze vorm van samenwerking de juiste benadering van de armoede, eenzaamheid, ontwikkeling van jong tot oud in de wijk, te zien. Hiermee wordt ook de sociale saamhorigheid en eensgezindheid in de wijk bevorderd.

buurtwerk kernopvang ikros nieuwjaars receptie 2020 008Tekst en foto’s: Guus Pauwels

-advertenties-

-goede doel-