team jumboTeam Jumbo-Visma Academy is woensdag 8 en donderdag 9 januari aanwezig op het Oranje Nassau College Parkdreef, het team wil met een clinic meer jongeren op de fiets krijgen. Leerlingen van de middelbare school kunnen tijdens de fietsclinic op Tacx-trainers kennismaken met de wielersport.

Ook de regionale wielerverenigingen Restore Cycling Team en LRTV Swift zijn van de partij en faciliteren een vervolgaanbod. Zo kunnen geïnteresseerde deelnemers vrijblijvend een lidmaatschap bij een vereniging uitproberen. Op deze manier werken de clubs en Team Jumbo-Visma Academy samen met als doel meer jongeren op de fiets te krijgen.
De Team Jumbo-Visma Academy werd in het voorjaar van 2019 opgericht. Het initiatief begint bij de basis: jongeren in contact brengen met de wielersport. Hiervoor worden onder meer clinics georganiseerd op scholen in het voortgezet onderwijs. Er zijn steeds minder licentiehouders in de categorie nieuwelingen en junioren (15 tot en met 18 jarigen). Daar wil Team Jumbo-Visma Academy verandering in brengen.

-advertenties-

-goede doel-