inbrekerVan de 765 woninginbraken in Zoetermeer die de afgelopen drie jaar zijn geregistreerd, zijn er maar 65 opgehelderd, wat resulteert in een ophelderingspercentage van maar 8,5%. De PVV wil van het college weten of hier maatregelen tegen genomen worden.


De eigen doelstellingen van de politie, een ophelderingspercentage van 10%, worden al jaren niet gehaald volgens een onderzoek van RTL Nieuws. Volgens criminoloog Jasper van der Kemp (Vrije Universiteit) komen de lage ophelderingspercentages door de prioriteiten die worden gesteld bij de recherche:"Het gaat hier om dingen die je moet naspeuren en uitzoeken. Als je dan veel capaciteit nodig hebt voor grootschalige inzet op bijvoorbeeld drugs-en wapenhandel, heb je minder mensen om systematisch onderzoek te doen naar woninginbraak."
Raadsleden Mooiman en Smitskam van PVV Zoetermeer vinden dit ophelderingspercentage ‘dramatisch’ en willen van het college weten wat zij kunnen doen om dit te verbeteren. Mooiman: “Een ophelderingspercentage van 8,5% is onacceptabel laag voor een misdrijf dat als ‘high impact crime’ te boek staat, een ronduit rampzalig effect heeft op de slachtoffers en kan resulteren in sociaal-economische problematiek.”

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-