De Zoetermeerse Johan Rensen (27) gaat hardlopen tegen armoede en eenzaamheid. Voor de halve marathon op 19 januari in Rokkeveen laat hij zich sponsoren voor het goede doel. Zanger en sportliefhebber Johan wil met zijn sponsoractie twee stichtingen ondersteunen.

johanrensen1Johan Rensen is 27 jaar en woont met zijn vriendin Eefje en hun twee kinderen in Zoetermeer. Hij werd geraakt door de tomeloze inzet van de vrijwilligers van Stichting Iedereen een Maaltijd en Stichting Vier het leven samen. Zij zetten zich in om mensen die het minder breed hebben, niet makkelijk mee kunnen komen in de maatschappij of eenzaam zijn, te helpen.

Tijdens een radiomarathon bij Stichting Iedereen een Maaltijd trad Johan op als zanger en hoorde dat de twee stichtingen waar hij nu voor gaat hardlopen, het moeten doen zonder subsidie.  "Vier het leven samen, is een stichting die kinderen een heerlijke ontspannen middag geeft tijdens het Kinderpretplein. En zij willen eenzame ouderen meer uit hun isolement halen. En Brenda van Iedereen een Maaltijd kookt al jaren voor mensen die niets hebben. Ik kreeg tijdens de radiomarathon het gevoel dat ik hier echt iets voor moet gaan betekenen. Ik wil niet afwachten en toekijken," zeg Johan.

 

Halve Marathon

johanrensen2Het was een klein stapje van de radiomarathon van Radio 079 en 'Foute radio', naar een halve marathon. Johan wilde als jongetje al profvoetballer worden. Dit lukte uiteindelijk niet, maar hij werd wel jeugdtrainer bij ADO en voetbalde in het eerste van SV Oosterheem. Sporten, daar is hij mee opgegroeid. Maar ook al sport hij nog regelmatig, een halve marathon vraagt een goede voorbereiding.

Johan legt uit: "Ik denk dat ik best aardig in conditie ben, maar dit is een flinke afstand. Door te lopen voor de twee stichtingen heb ik een enorme motivatie om nog harder te gaan trainen. Zij laten mensen niet in de steek en ik zal ze ook niet in de steek laten en ga de finish halen. Ik hoop dat mensen mij willen sponsoren om zo deze stichtingen een steuntje in de rug te geven. Hoeveel sponsorgeld ik op haal maakt niet uit. Natuurlijk hoop ik op een prachtig bedrag, maar laten we eerlijk zijn, alles is meegenomen. Door voor 'Iedereen een Maaltijd' en 'Vier het leven samen' te lopen, hoop ik dat zij hun goede werk kunnen voortzetten."

 

Het begint te lopen

johanrensen3AJohan realiseert zich dat hij eigenlijk te laat is begonnen. De loop is al op 19 januari en dat geeft niet veel tijd om sponsors binnen te halen. Aan de andere kant is het een spontane actie, recht uit het hart. Hij is blij dat Radio 079, Foute radio en Zoetermeer Actief aandacht geven aan zijn actie. "Het is geweldig dat deze media meteen hun steun hebben toegezegd. Zij gaan mijn trainingsvoortgang volgen en over mijn actie berichten tot aan de finish. Of ik zingend over de finish ga komen? Nou eerder buiten adem en erg blij dat ik het gehaald heb denk ik", zegt Johan met een lach.

Zijn actie is te vinden via: www.doneeractie.nl/hardlopen-voor-2-stichtingen

 

Johan is te volgen tijdens zijn trainingen via zijn Youtube kanaal: Johan Rensen

 

 

-advertenties-

-goede doel-