20200101 15673De rook van de zeer grote brand aan de Industrieweg was door heel Zoetermeer te zien en te ruiken. Door een groot deel van de stad liggen asdeeltjes en mensen met longproblemen kunnen last krijgen van de rook.


Er wordt op dit moment nog onderzocht of er schadelijke stoffen zijn vrij gekomen bij de brand. De brandweer raadt aan contact met rook of neerslag te vermijden. De asdeeltjes liggen tot kilometers van de brand verwijderd, tot in de Meerpolder aan toe. 

De brandweer laat de brand gecontroleerd uitbranden en zal vandaag nog een deel van de panden slopen om instorting te voorkomen. 

20200101 15632  20200101 15643 


Brand maakt slachtoffer

Bij de grote brand aan de Industrieweg is in ieder geval één persoon gewond geraakt. Volgens omstanders zou het gaan om de eigenaar van een van de panden, die in het gebouw woont en aanwezig was toen de brand uitbrak. De man is naar het ziekenhuis gebracht.
Een buurman heeft hem volgens de omstander gered door met een bijl de deur in te slaan.

20200101 15678

Verloren spullen

Naast de verloren bedrijfspanden van Koot Recycling en Papier, moet ook het pand van Shurgard grotendeels als verloren worden beschouwd. Shurgard verhuurt opslagruimte, waar honderden mensen hun spullen hebben opgeslagen.
Bij de afzetting in de straat komen mensen kijken of ze nog bij hun spullen kunnen. De hulpdiensten laten echter niemand door omdat het veel te gevaarlijk is. Een mevrouw vertelt: “Ik had hier spullen opgeslagen van mijn overleden man om deze te bewaren voor onze kinderen. Onder andere zijn muziekcollectie en gitaren, deze spullen zijn onvervangbaar en van grote emotionele waarde. Ik ben heel erg bang dat er niets meer van over is.”
Ook een brandweerman werd getroffen door de brand bij Shurgard. De hulpverlener uit Den Haag had op oudejaarsdag zijn motor naar het Zoetermeerse Shurgard verplaatst, uit angst voor eventuele rellen en schade in Den Haag.

 

Voor vragen over de brand kunt u contact opnemen met  de gemeente via 14 079. De gemeente raadt aan om niet op de plaats van de brand te gaan kijken. Alle toegangswegen tot de Industrieweg zijn afgesloten en de getroffen panden zijn onbereikbaar voor publiek.

 

Lees ook: Zeer-grote-brand-verwoest-bedrijfspanden

-advertenties-

-goede doel-