Foto Napoleon NY by Ric KallaherHet is producent Storytellers opnieuw gelukt een première te bemachtigen voor de jaarlijkse openluchtvoorstellingen in het Buytenpark Theater. In juli 2020 vindt in Zoetermeer de Europese première plaats van de musical Napoleon.


De musical vertelt het ware verhaal van een eenvoudige Corsicaan die vanuit het niets opklom tot Keizer van Frankrijk. Het verhaal wordt verteld door Talleyrand, het politieke genie. Hij zag een ster in Napoleon en maakte hem tot leider van een wereldrijk dat zelfs groter werd dan het Romeinse rijk. Maar uiteindelijk wordt het een strijd tussen twee titanen.

De musical is het geesteskind van de Canadese tekstschrijver Andrew Sabiston en componist Timothy Williams. De eerste versie van de musical was in de jaren ’90 te zien in Canada en in Londen. Twee jaar geleden werd een radicaal herschreven versie opgevoerd in New York, die vervolgens ook in Seoul te zien was. Speciaal voor het Buytenpark Theater voegen de makers nieuwe elementen toe aan de musical.

Eerder bracht Storytellers in het Buytenpark o.a. de premières van de musicals Jeanne d’Arc, Hex en The Pirate Queen. De audities voor Napoleon vinden plaats in januari. In februari start de kaartverkoop voor het musicalspektakel.

-advertenties-

-goede doel-