IMG 0798De kerstmarkt in Winkelcentrum Buytenwegh riep bij alle bezoekers het echte kerstgevoel op. Het orkest speelde, geheel in Dickens stijl gekleed, oude en nieuwe kersthits en op het Kentgensplein waren verschillende kerstactiviteiten.

20191221 14772  20191221 14779 


Het feest werd geopend door wethouder Jakobien Groeneveld, de kerstman en twee kinderen die de eerste kerstballen in de kerstbomen hingen. Alle bezoekende kinderen hebben deze dag hun best gedaan om de twee kerstbomen van de loterij zo mooi mogelijk te versieren. De bomen werden aan het eind van de dag, versierd en wel, afgeleverd bij de winnaars van de kerstloterij.
In de tent op het plein hebben ruim 70 kinderen hun eigen kerststukje gemaakt en velen maakten meteen ook een kerstappel om op te hangen voor de vogeltjes buiten. Aan de andere tafel schreven mensen kaarten voor Amnesty, die elk jaar een kerstactie houdt. Ook de gratis chocomel en koffie vonden gretig aftrek.

De kerstmarkt werd georganiseerd door de Vrienden van Buytenwegh, verschillende organisaties die zich samen inzetten voor de wijk. Buurtpastor Johan Roest verwoordde ieders gedachten: “Het is onbetaalbaar dat zo veel verschillende organisaties als doel hadden: kerstgedachte onder de wijkbewoners verspreiden. Ik denk dat we daar best in geslaagd zijn.”

 

Foto's: Mark Neijssel en Ernst van Erkelens, meer foto's op: https://www.zonerama.com/BuytenweghFotowedstrijd/Album/5881494

-advertenties-

-goede doel-