Opbrengst Glazen Huis ONC ParkdreefOranje Nassau College (ONC) Parkdreef heeft met alle activiteiten in en rond het eigen Glazen Huis € 14.663,08 opgehaald voor KWF Kankerbestrijding. Vijf docenten lieten zich vier dagen lang opsluiten in het Glazen Huis op school.


Op donderdag 19 december heeft wethouders Ingeborg ter Laak de docenten uit het huis bevrijd. Docenten Davy Looije, Michiel van Oosterom, Tess Ouwerkerk, Stefan Rademaker en Karin Schoenmaker moesten het tijdens hun verblijf in het Glazen Huis stellen zonder eten, koffie of douche. Ze dronken alleen sapjes, thee en water en ze sliepen ook in het huis. Via een livestream was alles te volgen. Leerlingen konden zich tegen betaling vrijkopen van een les en langskomen voor spelletjes, quizjes, film kijken, tafeltennissen of muziek maken. Ook buiten het huis gebeurde er van alles: een kerstmarkt, een game-toernooi, een sponsorloop en een sportavond bijvoorbeeld.

 

Charity Day

Donderdag, de laatste dag van het Glazen Huis, stond in het teken van de Charity Day. Leerlingen verkochten zelfgemaakte kaarsen, armbandjes, kaarten, tassen en lekkere hapjes. Iedereen kon meedoen aan verschillende activiteiten zoals een escaperoom of lasergamen en bieden op mooie veilingitems. Aan het eind van de Charity Day, om 19.30 uur, heeft de wethouder het Glazen Huis geopend. Onder luid applaus van leerlingen, collega’s, en andere bezoekers, werden de docenten naar het podium begeleid waarna het bedrag bekend werd gemaakt. De cheque is overhandigd aan Brenda Tholens, voormalig chef de Mission van Alpe d’HuZes.

 

Alpe d’HuZes

Het bedrag van het Glazen Huis wordt opgeteld bij het bedrag dat een groep medewerkers van het ONC al heeft ingezameld voor Alpe d’HuZes. Begin juni zullen zij fietsend, wandelend of rennend zo vaak mogelijk de Alpe d’Huez beklimmen. Alle opbrengsten hiervan komen ten goede aan het KWF. Het totaal staat nu op ruim 21.000 euro. In de aanloop naar Alpe d’HuZes gaat de school nog door met haar inzamelingsacties. Het eindbedrag wordt in juni bekend gemaakt.
Wilt u het ONC steunen? U kunt doneren via: www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/ONC-Parkdreef  

-advertenties-

-goede doel-