20191217 14765Magisch Zoetermeer maakt voor veel ouderen in Zoetermeer de kerst net wat vrolijker en gezelliger. In de weken vóór kerst werden veel ouderen uitgenodigd om mee te doen aan de speciale kerstlunch, high tea of winkelmiddag.


Niet voor iedereen is een gezellige kerst met veel familie en vrienden vanzelfsprekend. Ouderen krijgen soms te maken met een kleiner wordende kring van familieleden en vrienden en een slechtere gezondheid zorgt ervoor dat ze niet zo snel de deur uit gaan voor gezelligheid. Om de eenzaamheid van ouderen rond de kerstdagen wat te verlichten zet Magisch Zoetermeer zich in voor deze ouderen. Zo waren er dinsdag 17 december verschillende kerstlunches en genoten ouderen van de high tea bij De Zoetelaar in de Dorpsstraat. Burgemeester Aptroot schoof aan voor de high tea en praatte geanimeerd met de deelnemers.
Er zijn in de weken voor kerst verschillende leuke uitstapjes waar de ouderen elkaar kunnen ontmoeten en genieten van gezelligheid. Ook tijdens het Magsich Dorp, van 27 tot 30 december op de Markt, zijn er speciale acties voor ouderen.

 

Kerstballenactie

Alle Zoetermeerders kunnen het goede doel van Magisch Zoetermeer steunen en voor een eenzame oudere het verschil maken. In het Stadshart zijn bij veel winkeliers de Magisch Zoetermeer kerstballen te koop, voor €5,- steun je de actie en ontvang je een wenskaart om een oudere in je omgeving te verrassen.

-advertenties-

-goede doel-