20191207 14400Wethouder Ingeborg ter Laak ontving  zaterdagmiddag in de Stadshart Passage de eerste kerstbal van de Magisch Zoetermeer actie. Na de succesvolle actie Kerstbalactie vorig jaar, waarbij veel eenzame ouderen een wens konden doen, is de actie ook dit jaar weer van start gegaan.

De organisatie hoopt op de verkoop van minimaal 1000 kerstballen, zodat weer veel wensen van eenzame ouderen vervuld kunnen worden. Wie een kerstbal koopt, voor €5,-, kan op een bijbehorend kaartje een wens invullen voor een oudere. Ook organiseert Magisch Zoetermeer in de kerstperiode activiteiten voor eenzame ouderen zoals een lunch, bioscoopbezoek en winkelmiddag. 

20191207 14390  20191207 14412 

Wethouder ter Laak: "Er zijn veel eenzame mensen in Zoetermeer, mensen bij wie nauwelijks nog iemand over de vloer komt. Met deze kerstbalactie kunnen we weer veel van deze mensen een leuke dag geven. Het maakt een wereld van verschil als iedereen de eenzaamheid van één Zoetermeerder een beetje zou kunnen verlichten. Daar maak ik mij hard voor!"

In de Stadshart Passage staat een grote kerstboom voor de wensen, naast een gezellige huiskamer in kerstsfeer die uitnodigt om een leuke kerstfoto te maken. Vrijwilligers zijn elke woensdagmiddag en in het weekend aanwezig om de kerstballen te verkopen, maar deze kunnen ook in de winkels van het Stadshart gekocht worden.

-advertenties-

-goede doel-