Kaarsjesavond2019De kaarsjesavond is hét jaarlijks terugkerende event in de Dorpsstraat. De hele straat straalt dinsdag 10 december van 19:00 - 21:00 uur door de vele kaarsjes in de etalages van de winkeliers en huizen in de Dorpsstraat.

Na het ontsteken van de grote kerstboom om 18:30 uur bij het Marktplein, volgt een lampionnenoptocht naar de historische Dorpsstraat met sfeervol verlichte en ingerichte etalages. De kerstman en zijn elfjes Pepper en Twinkle zijn de hele avond in de straat om met iedereen selfies te maken. Diverse koren, Blue Lavender, Just for Fun, Korensound, Kunst & Vriendschap, Kwasikloos en Politiekapel zullen kerstliederen zingen op verschillende plekken in de straat.
Wie het koud krijgt kan zich verwarmen aan de gratis chocomelk die wordt aangeboden door de winkeliersvereniging of loop even langs bij de hartverwarmende levende kerststal van het Beroepscollege.

 

Molen de Hoop

Natuurlijk is Molen de Hoop op Kaarsjesavond ook van de partij en trakteren de vrijwilligers op chocolademelk, glühwein en kerstkransjes. Van 19.30 tot 20.30 uur zal het Zoetermeerse koor ‘De Paradijsvogels’ de aanwezigen proberen al in kerstsfeer te brengen met liedjes die je allemaal mee kunt zingen.

 

Pannenkoeken en snert

Stichting WeZoDo aan het Gebarenplein (5 meistraat 1) zorgt op Kaarsjesavond op loopafstand van de Dorpsstraat voor wat lekkers te eten. Je kunt er vooraf of na afloop gezellig warme pannenkoeken (€1,10) of erwtensoep (€1,60) eten voor heel kleine prijsjes. Het Gebarenplein is open van 17.00 tot 23.00 uur.

 

Kaarsjesavond
Dorpsstraat en Molen de Hoop
dinsdag 10 december van 19:00 - 21:00 uur

-advertenties-

-goede doel-