20191108 13210De Klusklas is een speciale les op basisschool de Buytenkans in Buytenwegh. Juf Elly geeft de lessen aan kinderen uit groep 5 t/m 8 die graag actief bezig en klusjes doen. Ze repareren dingen in en rond de school en maken bijvoorbeeld het schoolplein schoon.

Juf Elly Adriaanse is 49 jaar en ze geeft ook les aan groep 1-2 en groep 4-5. De kinderen van de jeugdpersredactie van Bredeschool De Buytenkans interviewden hun juf.

20191108 13193Is het leuk om de klusklas te geven?
Ik vind het heel leuk om de klusklas te doen en ik vind het vooral heel leuk dat er ook meisjes bij zijn.

 

Welke dingen gebruiken jullie in de Klusklas?
We gebruiken gereedschap zoals tangen, schuurapparaten en schroevedraaiers bij klussen zoals bijvoorbeeld tafels opknappen en in elkaar zetten. Bij klusjes buiten gebruiken we bijvoorbeeld bezems en papierprikkers.Doet u thuis ook klusjes?
Dat moet wel, want ik woon alleen. Dus alle klusjes thuis moet ik ook alleen doen. Soms denk ik wel eens: had ik de klusklas maar eens thuis, dan konden ze mij ook lekker helpen!Hoe belangrijk is de Klusklas?
Heel belangrijk, want soms zijn er veel klussen in de school die gedaan moeten worden. Zo hebben wij de rommel op het plein opgeruimd en nieuwe tafels in elkaar gezet.20191108 13300Bent u creatief?
Ik denk het wel, ik klus graag, brei heel veel, maar ik hou ook van schrijven. Ik heb ook een technische opleiding gedaan, elektrotechniek, dus dat scheelt wel. Er zijn weinig dingen waar ik het niet mee red!Vindt u het leuk om voor de Klusklas te staan?
Ik word er heel erg blij van, het is iedere keer weer een feestje om dit samen met de kinderen te doen!


Wat houdt de Klus Klas eigenlijk in?
Op vrijdagmiddag doen we klusjes in en om de school. Een paar weken geleden was het een rommeltje in de aula. Toen hebben we met de Klus Klas de aula helemaal opgeruimd en nieuwe tafels en stoelen neergezet. Deze hebben de kinderen zelf in elkaar gezet. En de week daarna hebben we het plein rondom de school schoongemaakt.Welke kinderen zitten er in de Klus Klas?
Kinderen die de hele week hard hebben gewerkt en op vrijdagmiddag even geen sommen willen doen, maar met hun handen werken. Het zijn kinderen uit groep 5 tot 8. De klusklas is het hele jaar door op vrijdagmiddag.


Waarom bent u gekozen voor deze klas?
Juf Nancy heeft het aan mij gevraagd, omdat ik vrijdag de kleuters heb en zij zijn ’s middags vrij. Op de vrijdagmiddag kon ik dus makkelijk deze groep gaan doen. En ik hou van klussen, lekker met mijn handen bezig zijn.

 

Tekst en foto’s: Jeugdpers Bredeschool, Larissa, Maja, Hafsa en Loraine

-advertenties-

-goede doel-