20191129 13707Anneke Janse van Stichting Mooi heeft het beheer van het Toppertje bij de Jacobsvlinder overgedragen aan directeur Anita de Vries. Nu Stichting Mooi in Zoetermeer de activiteiten afbouwt, worden activiteiten zo mogelijk overgedragen.

Het Toppertje is een opslag voor buitenspeelgoed, waarmee de kinderen van de Jacobsvlinder lekker buiten kunnen spelen en sporten. De kinderen worden hierbij begeleid door de sportfunctionarissen van Zoetermeer en stagiaires. Joël is één van de stagiaires, hij is vierdejaars Sport en Bewegen op MBO Rijnland, die wekelijks sport en spel begeleid. Joël: "Het is een groot speelplein, dus de kinderen hebben alle ruimte om met de materialen aan de slag te gaan. Vaak zijn er een paar kinderen aan het voetballen, verderop oefenen ze dan met basketbal of hockey." Tijdens de lunchpauze op vrijdagmiddag staat Joël elke week klaar bij het Toppertje om de kinderen te helpen en begeleiden.

Anneke Janse: "Het gaat mij aan het hart dat ik met deze activiteiten moet stoppen, maar ik heb een goed gevoel bij deze overdracht omdat ik weet dat mijn project nu gekoesterd en voortgezet wordt." Anneke begon ruim drie jaar geleden met de activiteiten rond het Toppertje en bouwde in de loop der tijd met veel kinderen een goede band op.

-advertenties-

-goede doel-