oh svdsoVoetbalvereniging DSO weet nog steeds niet waar het aan toe is. De gemeente Alphen wil geen grenscorrectie, waardoor de Zoetermeerse vereniging in feite tot de gemeente Alphen behoort. Beide gemeenten hebben overleg gevoerd over een grenscorrectie, maar Alphen heeft zich terug getrokken.


De situatie rond vv DSO is bijzonder: de grond van de velden, ongeveer 30,3 ha, is eigendom van de gemeente Zoetermeer, de ingang van het complex ligt aan de kant van Zoetermeer en de club heeft vooral Zoetermeerse spelers. Maar het adres en het terrein liggen in de gemeente Alphen aan den Rijn. Dit leidt tot onduidelijkheid voor bezoekers en een gevoel van onduidelijkheid over veiligheid bij DSO. Beide gemeenten vallen namelijk onder een andere veiligheidsregio.


De gemeente Alphen trok zich begin november terug uit het traject rond de grenscorrectie. Perswoordvoerder Karin Bekker van de gemeente Alphen zegt hierover: “Met de burgemeester van Zoetermeer zijn goede afspraken gemaakt over samenwerking, met name op het gebied van openbare orde en veiligheid. Daarom was geen grenscorrectie meer nodig.”


Beide gemeenten kunnen echter niets zeggen over deze afspraken, of over de redenen van Alphen om zich terug te trekken. Bij een grenscorrectie wordt de grens van gemeenten opnieuw bepaald. Dit kan alleen op deze manier wanneer het inwonersaantal van de betrokken gemeenten niet met meer dan tien procent toe- of afneemt. Anders is sprake van een gemeentelijke herindeling. Op de velden van DSO is geen bewoning, dus het inwoneraantal van beide gemeenten zal door een correctie niet veranderen. Wel kan het financieel nadelig zijn voor Alphen om het gebied af te staan aan Zoetermeer, gemeenten krijgen geld van het Rijk berekend op basis van gegevens zoals het aantal inwoners en het oppervlak van de gemeente.

-advertenties-

-goede doel-