RijbewijsmodelInwoners van Zoetermeer kunnen een aanvraag voor het verlengen van hun rijbewijs nu ook digitaal doen via de RDW, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Op die manier wordt de aanvraag van het rijbewijs sneller afgehandeld.

Twee dagen na de aanvraag kan het rijbewijs afgehaald worden bij de gemeente, hiervoor moet een afspraak worden gemaakt. Inwoners hoeven dus nog maar een keer naar het stadhuis. Wethouder Paalvast (Dienstverlening) is blij met deze nieuwe mogelijkheid: “We zetten in op een snelle afhandeling van aanvragen en een website waarmee inwoners gemakkelijk online zaken kunnen doen.”

 

Hoe het werkt

Het digitaal aanvragen van een verlenging van het rijbewijs kan online via de computer of een smartphone (Android). Het is nog niet mogelijk om de aanvraag te doen met een Iphone (Apple). Via deze pagina van de gemeentewebsite kunt u het rijbewijs verlengen: www.zoetermeer.nl/inwoners/rijbewijs-online-verlengen

Meer informatie over de werkwijze is te vinden op de website van de gemeente en van de RDW. Een afspraak maken met de gemeente om het rijbewijs op te halen kan via www.zoetermeer.nl/afspraakmaken.

 

Pilot

Het digitaal aanvragen van de verlenging van het rijbewijs is een pilot waar Zoetermeer aan meedoet. Het is een pilot van minimaal een jaar. Daarna volgt een evaluatie en wordt er een besluit genomen of en hoe dit een vervolg krijgt.

-advertenties-

-goede doel-