20190321 6307

Jeugdpersleden Parmida, Kasj en Amira met de Leerplichtambtenaren

Leerplichtambtenaren kwamen op donderdag 21 maart les geven in groep 8 van basisschool de Jacobsvlinder. Ze vertelden de kinderen over de middelbare school, hoe je je daarop voorbereidt, en wat je later wilt worden.

20190321 6317  20190321 6334 


20190321 6404 copyAlle kinderen kregen een checklist mee met belangrijke punten voor de overgang naar de brugklas, komend schooljaar. De klas dacht samen na over goede redenen om te laat te komen op school (een lekke band!) en over de vraag voor wie je eigenlijk leert, voor je ouders, voor je juf of meester, of toch voor jezelf?
Na de les hield de jeugdpers Brede school van de Jacobsvlinder nog een interview met de leerplichtambtenaren. Leerplichtambtenaren Driss, Rogane, Ivy en Mar werkten graag mee aan het interview en vertelden enthousiast over hun werk.


Hoe vond je dat de klas luisterde?
Ze vonden dat de kinderen goed luisterden en enthousiast waren.

Hebben jullie wel eens gespijbeld?
Alle leerplichtambtenaren hadden wel eens gespijbeld. Ze zeiden dat dit vooral kwam door te lange lessen en dagen. En toen zij vroeger op school zaten was er eigenlijk geen controle op spijbelen. Ze zouden als ze nu op school zouden zitten niet meer spijbelen omdat er nu veel strengere controle is door de leerplicht. “Voor je het weet staat er een leerplichtambtenaar voor de deur en heb je problemen!”

Hoe zijn jullie begonnen met dit werk?
“Er bestaat geen school om leerplichtambtenaar te worden! Vanuit ervaring en verschillende opleidingen kies je uiteindelijk voor dit werk”. Omdat er geen directe opleiding bestaat is de achtergrond van de leerplichtambtenaren dan ook heel verschillend. Wel gaven ze allemaal aan graag met kinderen en jongeren te werken en het fijn te vinden om jongeren op weg te kunnen helpen.

Wat vinden jullie het allerleukste van het werk?
Contact met de jongeren en hun eigen collega’s vinden zij heel belangrijk. “Het allerbelangrijkste is toch dat ze voor zichzelf gaan, uiteindelijk moet je toch zelf je diploma halen”.

20190321 6344

Tekst en foto's: Jeugdpers de Jacobsvlinder: Amira, Parmida, Kasj, Millie en Hind

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-