sv oosterheemSV Oosterheem krijgt een nieuwe kantine, het college heeft besloten de voetbalvereniging te steunen met een subsidie van 75.000 euro. De club, die gevestigd is in het Buytenpark, is blij dat de huidige kantine, die al jaren niet meer voldoet, nu kan worden vervangen door nieuwbouw.

De huidige kantine, in containers, is al ruim 15 jaar in gebruik. In eerste instantie was het de bedoeling om de kantine al na 2 jaar te vervangen, maar de club liep tegen problemen aan. "Helaas liepen we de afgelopen jaren steeds weer tegen hobbels aan waardoor de nieuwe kantine niet gerealiseerd kon worden", vervolgt hij. "Twee jaar geleden waren we al dichtbij, maar toen hadden we intern de financiën niet helemaal op orde. Na de installatie van een financiële commissie, die keihard gewerkt heeft, is deze hobbel overwonnen en waren we in staat om alle partijen achter ons te krijgen", vertelt Jules Lieveld, voorzitter van de vereniging.Garant

Naast de subsidie van 75.000 euro staat de gemeente ook garant voor 50% van de financiering waardoor de bank de lening kan verstrekken. Stichting Waarborgfonds had al eerder toegezegd garant te staan voor 50% garant staat voor de financiering, waardoor de hele financiering nu rond is.

"Hier zijn we natuurlijk erg blij mee", zegt Jules. "De bedoeling is dat de nieuwe kantine in de zomermaanden, voor aanvang van de nieuwe competitie geplaatst gaat worden. De kantine zal aan de bestaande kleedaccommodatie gebouwd worden, zodat het één mooi en strak geheel gaat vormen. Hierbij gaan we ervoor zorgen dat de sfeer van de huidige kantine bewaard blijft. De leden van SV Oosterheem willen na de sportieve inspanning ook gezellig napraten. Zij geven zelf ook aan dat SV Oosterheem de gezelligste voetbalvereniging van Zoetermeer is. En dat zal straks met de nieuwe kantine nog steeds zo zijn", besluit de voorzitter trots.

-advertenties-

-goede doel-