DSC03597

Het Fanfare-orkest van Kunst en Vriendschap heeft in Musicdome in Zoetermeer in een 2 uur durend optreden, een spetterende en imposante ode gebracht aan de muziek van de stomme film. Door middel van een projectiescherm kon het publiek van de bijbehorende filmscènes genieten.

De muziekkeuze die het publiek, zo'n 300 man, te horen kreeg, was erg uiteenlopend. Via Charlie Chaplin, Also sprach Zarathustra en Italiaanse klassiekers, ging het orkest naar The Chronicles of Narnia en Star Wars. De muziek werd aan elkaar gepraat door Edwin van Enkhuijzen en stond onder leiding van dirigent Casper Dik. Ook was er een gastoptreden van de slagwerkgroep onder leiding van Michel Ponsioen.

DSC03608  DSC03609 

Het initiatief voor de speciale voorstelling kwam van muzikant Arjen van Putten, die ook meespeelt in het orkest. Arjen: "Soms zegt de muziek meer dan 1000 woorden. Wij hebben in dit concert oude klassiekers samengebracht met relatief nieuwe muziek uit bijvoorbeeld the Hunger Games, dit maakt het heel afwisselend! Ik kan wel zeggen dat ik blij ben met de opkomst en de samenwerking".

Het publiek zat heel aandachtig te luisteren en genoot volop van de voorstelling. Een bezoeker: "Ik vond het heel mooi en vrolijk, ook was het imposant met die filmbeelden erbij."

 

Tekst en Foto ('s) door: Jeroen Stahlecker

 

 

-advertenties-

-goede doel-